https://www.mobil.se/nyheter/sommartips-smarta-hogtalare
567199
Nyheter
Mobiltillbehör

Sommartips: Smarta högtalare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/untitled-2.jpg?itok=Y7_D0RFz', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/untitled-2.jpg?itok=Zok5hZuQ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/untitled-2.jpg', w: 1200, h: 728, title: ' ' },]
Mobil.se listar tipsar om tillbehör. Här är våra favoriter just nu bland smarta-högtalare.

Google Home Mini

Är du nyfiken på smarta högtalare men inte säker på att det är din grej är Google Home Mini en utmärkt startpunkt. För strax under 500 kronor får du den kompletta funktionen med Google Assistant i ett smidigt format, och en vikt ungefär som en mobiltelefon.

Storleken hindrar inte att högtalaren är ovanligt bra på att höra och tolka vad du säger. Däremot gör formatet högtalaren betydligt mindre lämpad för att lyssna på musik, och den gör sig bättre för pratradio eller att läsa upp sökningar som du ber den om.

Förutom talad genväg till internet kan du styra smarta hemmet-prylar med Google Assistant, och ju fler sådana prylar du har som stöds av Google, desto mer nytta kommer du att ha av Google Home Mini.

Namn: Google Home Mini
Typ: Smart högtalare med Google Assistant
Vikt: 173 gram
Pris: 490 kr

Mobils test av Google Home Mini

LG Thinq WK7

Du är absolut inte bara hänvisad till Googles egna Home-serie om du vill ha en smart högtalare, det finns gott om tredjepartsalternativ också. Om du ändå ska köpa en högtalare kanske du också vill att det ska låta bra när du lyssnar på musik med den. Här utgör LG Thinq WK 7 ett välljudande och prisvärt alternativ.

LG har tagit hjälp av firman Meridian som har fått ge synpunkter på designen för optimalt ljud, och det märks på det färdiga resultatet. Utseendemässigt är högtalaren rätt anonym, vilket gör att den passar i de flesta hem utan att skämmas för sig.

Utöver Google Home-appen har LG även en egen app till högtalaren, men funktionen är delvis överlappande med Google Home, så appen är lite överflödig. Du kan koppla ihop flera Google-högtalare i multirum-grupper, och om synkningen inte blir perfekt kan du själv justera fördröjningen.

Högtalarens svaghet är att lyssna. Den är betydligt sämre än Google Mini på att uppfatta röstkommandon men den gör sig faktiskt bra i kombination med denna enhet eftersom du fortfarande får synkronisering dem emellan utöver möjlighet till röstkommandon.

Namn: LG Thinq WK7
Typ: Smart högtalare med Google Assistant
Vikt: 1,9 kg
Pris: 1800 kr

Mobils test av LG Thinq WK7

JBL Link 10

Googles egen lilla Google Home Mini har många fördelar, men när JBL med sin Link 10 siktar in sig på samma användningsområde adderar den en egenskap och det är att den har ett batteri.

Högtalaren fungerar med andra ord även om du rycker ur kontakten och tar högtalaren med dig. Eftersom hela Google Home och assistenten bygger på att du är ansluten till ett wifi blir högtalaren dock inte helt bärbar, och uppbyggnaden av Google Home-appen är inte helt anpassad för det här. Du ställer ju till exempel in vilket rum högtalaren befinner sig i när du konfigurerar den och det gäller inte längre om du tar med dig den till annat rum. Batteriet gör å andra sidan att JBL Link 10 kan vara användbar som ljudkälla på uteplatsen, balkongen eller liknande, så länge ditt trådlösa nätverk räcker dit.

Musikkvaliteten gör den till mer av en köksradio än festens mittpunkt, men mikrofonerna för röstkommandon är riktigt bra.

Namn: JBL Link 10
Typ: Smart batteridriven högtalare med Google Assistant
Vikt: 0,71 kg
Pris: 1300 kr

Mobils test av JBL Link 10

Sommartillbehör