Ny generation: S2

Sonos: “Ny app för enbart våra nya produkter” – släpper ny plattform

När det gäller multirumhögtalare har Sonos en stark ställning och när de idag lanserar nya produkter passar de även på att släppa en ny app och en helt ny plattform.

Publicerad Uppdaterad

Idag meddelar Sonos att de släpper en ny app den 8 juni och att de tre nya produkter man lanserar idag enbart fungerar med den nya appen och den nya mjukvaruplattform man nu släpper. Det handlar om en soundbar till teve, men som även fungerar som musikhögtalare och en del av ditt ljudsystem. Det handlar dessutom om uppdaterade versioner av Sonos Sub och musikhögtalaren Sonos Five. 

Förbättringar och förtydling om framtiden

Givetvis erbjuder den nya appen, den nya plattformen och de nya produkterna kunder på flera förbättringar. Appen som kallas S2 ska alltså släppas den 8 juni och erbjuder mer högupplöst ljud, stöd för Dolby Atmos, kopplat till den soundbar kallad Arc som Sonos lanserat och uppdaterad design och gränssnitt som ska göra den enklare att använda. Alla de tre nya produkterna fungerar enbart med den nya appen. Sonos äldsta produkter fungerar dock inte med den nya plattformen. I följande bild kan du se vilka produkter som fungerar som en del i den nya plattformen.

Tidigare kritik

Sonos har tidigare fått kritik och det var i januari i år som de meddelade att ett antal av bolagets äldre högtalare inte längre får uppdateringar. Det drabbade i sin tur även nya högtalare i samma system eftersom alla anslutna produkter använder samma mjukvara. Sonos svarade på kritiken genom att arbeta för ett sätt att kunna dela upp ett Sonos-system så att moderna produkter fungerar för sig och äldre produkter fungerar för sig med bibehållen funktion men då fortfarande utan att få uppdateringar. Det här är ett arbete som fortfarande pågår och som Sonos lovat att lämna ytterligare detaljer om inom kort.

De tre nya produkterna finns att förbeställa idag på Sonos hemsida, med Sonos Arc som är en soundbar till teven för 8 999 kr, Sonos Sub för 7 999 kr och uppdaterade musikhögtalaren Sonos Five för 5 999 kr. De blir alla tillgängliga globalt den 10 juni, några dagar efter att den nya appen och plattformen släppts.