Xperia 5 Plus i rykteskarusell

Sony bjuder in till lansering – ny toppmodell väntas

Sony har som traditionen bjuder skickat ut inbjudan till en presskonferens den 24 februari i Barcelona. Här väntar vi oss minst ett nytt flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Under förra året fick vi på mobilmässan i Barcelona se Xperia 1 samt de enklare Xperia 10 och Xperia 10 Plus, alla med långsmal 21:9-skärm och det är ett koncept som Sony väntas hålla fast vid. Rykten har till exempel talat om en uppföljare till Xperia 5 som lanserades i höstas och det ska då handla om en Xperia 5 Plus med flera uppgraderingar jämfört med föregångaren. Det handlar för det första om flaggskeppsmodeller så Xperia 5 Plus väntas vara utrustad med Qualcomms Snapdragon 865 och en något större skärm än föregångaren, 6,6 tum närmare bestämt. Enligt de läckor som förekommit så ska telefonen dessutom, och till skillnad från Xperia 5, vara utrustad med vanlig 3,5-millimeters hörlurskontakt.

På baksidan ska telefonen enligt uppgifterna ha tre kameror plus en djupsensor, en så kallad TOF-sensor. I övrigt erbjuder kamerorna telefoto och vidvinkel och på framsidan, ovanför skärmen hittar man en selfiekamera på 8 megapixel. Sony tycks också hålla fast vid sin idé om att undvika sensorpanel och kamerahål i skärmen och har istället en lite tjockare kant där man kan lägga kameran och sensorer som behövs. Utrymmet runt ovanför och under skärmen ska enligt uppgifterna även användas för frontriktade stereohögtalare.

Sony kan lansera flera telefoner på sin presskonferens och det har även talats om såväl en enklare mellanklassmobil med enklare systemchipp som ett regelrätt flaggskepp med 5G. Presskonferensen som Sony bjudit in till inleds klockan 08.30 på morgonen den 24 februari, första dagen av mobilmässan i Barcelona. Mobil kommer givetvis vara på plats och presskonferensen kommer även att sändas direkt på Sonys Youtube-kanal för de som inte kan närvara på plats. 

Källa