Traditionsenlig tid

Sony bjuder in till lansering på Mobile World Congress

Det kommer kanske inte som en överraskning att Sony bjuder in till lanseringsevent på morgonen den 25 februari, men det är mer osäkert än på länge vilka telefoner man faktiskt kommer att visa upp.

Publicerad Uppdaterad

Klockan 8.30 på måndag morgon den 25 januari håller Sony sitt lanseringsevent på Mobile World Congress. Det är samma tid och plats som man lanserat sedan många år tillbaka så det kommer inte precis som en överraskning.

Att vi kommer att få se Xperia XZ4 är inte heller en högoddsare. Sony har lovat betydligt bättre kameror i sin nästa generation, och telefonen ser även ut att bli tunnare än Xperia XZ3. Om vi får tro förhandsryktena och läckta skal kommer den dessutom att ha ett udda långsmalt skärmformat på hela 21:9, det vill säga en bra bit mer än dubbelt så hög som bred.

Förra året lanserade man dessutom den senaste modellen i företagets serie kompakta toppmodeller. Frågan är om det blir någon XZ4 Compact i år. En sådan har läckt på renderingar, men i ett tvetydigt uttalande nyligen sade Sonys marknadschef i Nordamerika, Don Mesa, att produktfailjen "har hängt med oss länge eftersom den är så lättanvänd", men att "folk vill ha mycket mer skärmyta för sitt innehåll nu". Efter detta farväl tillade han dock att "det finns alltid utrymme för olika storlekar", så vem vet? Om uttalandet ska tolkas som att Xperia XZ2 Compact inte sålde så bra som föregångarna kan det också tolkas som att kunderna tyckte att man inte lyckats lika bra med att kombinera toppmodell med smidigt format som tidigare. Å andra sidan kanske man såg att prototypen till XZ4 Compact inte erbjöd några förbättringar på den punkten?

Sony väntades lansera mellanprismodellerna Xperia XA3, XA3 Ultra och L3 på CES-mässan i januari, men så blev inte fallet, så möjligheten finns att en eller flera av dessa modeller dyker upp på lanseringen i februari. Eller så har företaget efter sitt tuffa 2018 valt att dra ner på produktutbudet.

Det är helt enkelt svårare än på länge att förutsäga vad Sony kommer att lansera, så vi får vänta till den 25 februari och se.