På tapeten

Sony bjuder in till Playstation VR-event

VR är hett just nu. Med Oculus Rift och HTC Vive runt krönet så har Sony satt ett datum för en Playstation VR pressvisning.

Publicerad Uppdaterad

Presseventet kommer att ske den 15 mars under 2016 års Game Developers Conferens i San Fransisco. Förra året på samma mässa visade Sony upp VR-plattformen Project Morpheus.

I dagsläget är det fortfarande mycket som är oklart kring Sonys VR-headset. Det finns inget lanseringsdatum och priset är fortfarande okänt. Med tanke på vad Oculus Rift och HTC Vive kommer att kosta så är det en rimlig slutsats att Playstation VR inte kommer att vara billig. Det är också något som Sony-chefen Andrew House antytt när han sagt att den kommer att kosta som ”en ny spelplattform”. Dock har Sony den stora fördelen att både Oculus och HTC har gått ut med deras respektive enheters pris. Oculus Rift ligger på 599 dollar (cirka 5000 kronor) och HTC Vive slår i taket med 799 dollar (cirka 6700 kronor).

Sony har också en fördel i att hårdvaruplattformen, alltså Playstation 4, redan är väl etablerad och har sålts i 36 miljoner exemplar. Dessutom har Sony kontroll över hela ekosystemet. 

Källa