Xperia XZ och X Performance

Sony börjar uppdatera till Android 7.1.1

På sina håll i världen har användare kunnat ladda ner Android 7.1.1 till Xperia X Performance och XZ.

Publicerad Uppdaterad

Sony har inte officiellt uttalat sig om utrullningen av uppdateringen av Xperia X Performance och Xperia XZ till Android 7.1.1, men en del användare har ändå fått den som systemuppdatering över mobilnätet, eller genom att installera programvaran manuellt. Vi har även sett rapporter om svenska användare som hunnit få uppdateringen. Det gäller även redaktionens testexemplar av både Xperia XZs och Xperia XZ.

Den främsta nyheten i Android 7.1.1 är det som kallas "app shortcuts", det vill säga att du kan trycka länge på en appikon, och får då upp en meny för appen. Detta anses allmänt som ett förberedande steg för att introducera så kallad Force Touch, där skärmen blir känslig för om man trycker olika hårt, något som finns i Apples Iphone-telefoner. Androidtillverkarna har dock inte nappat på Force Touch i någon större utsträckning ännu, och Sonys hemskärmsprogram har inte heller stöd för "app shortcuts", så just den funktionen kommer man inte märka av om man inte installerar alternativ hemskärmsprogramvara.

Andra nyheter som användare rapporterat är bland annat ett nytt smart Staminaläge för att spara på batteriet och en ändrad panoramafunktion i kameraappen. Som väntat rör det sig om en mindre systemuppdatering. Googles säkerhetsuppdatering för april ska också vara inkluderad.

Källa