Snabba puckar

Sony före Google med uppdatering

Sony har fått ut en Androiduppdatering till valda modeller till och med före Google skickat ut den till sina egna modeller.

Publicerad Uppdaterad

Det rör sig om en så kallad månatlig säkerhetsuppdatering, så det rör sig inte om några nya funktioner, men däremot är telefonen skyddad mot alla kända och tilltäppta säkerhetshål. Telefonerna i fråga som fått säkerhetsuppdateringen för februari är Xperia XZ och Xperia X Performance (uppdatering version 39.2.A.0.417) och Xperia X och Xperia X Compact (version 34.2.A.0.311). Xperia XA ser ut att bli utan.

Uppdateringen skickades ut den 1 februari, och vi vet inte så mycket om den, för Google har inte ens själva skickat ut officiell information om den, än mindre hunnit få ut den till lurar som Pixel eller Nexus 5X.

Vanliga användare kanske bekymrar sig mer om uppdateringar till nya Androidversioner, där Sonys uppdatering av Z5-serien till Android 7.0 pausats på grund av ett par upptäckta buggar, men i en Androidvärld där tillverkarna ofta får skäll för sena eller uteblivna uppdateringar är det ändå en fjäder i hatten att hinna före självaste Google. Sony var även först efter Google med att uppdatera en mobil till Android 7.1.1, låt vara att det var under förutsättning att den deltog i Sonys testprogram Concept for Android.

Källa