Annons

Mindre bloatware

Sony lägger ned två av sina appar

Sony Mobile meddelar att två av företagets egna appar nu har gjort sitt. Det handlar dels om ”What's New”-appen, dels om ”Audio Recorder”-appen.

Publicerad Uppdaterad

Precis som många andra Android-tillverkare så skickar Sony med sina telefoner en herrans massa appar som väldigt många sannolikt aldrig använder. Termen ”bloatware” är måhända inte särskilt snäll, men i ärlighetens namn ganska rättvis, då det handlar om appar som tynger ned telefonen och som dessutom sällan kan raderas. Men Sony tycks till skillnad från vissa andra tillverkare åtminstone ha börjat rannsaka sig själva på området, då man börjat plocka bort appar i allt högre utsträckning. För en tid sedan kom beskedet att appen Sketch ska fimpas, och nu följer ytterligare två appar. 

Få lär sakna dem

Det handlar dels om appen ”What's New”, dels om appen ”Audio Recorder”. Den förstnämnda av apparna är en kurerad samling nyheter på appfronten, som Sony av en eller annan anledning har känt att man vill lyfta fram. Den appen har varit föremål för en del irritation bland användarna och kommer sannolikt inte att saknas. Appen ”Audio Recorder” är däremot en aning mer användbar, då den har ett mycket rent och tjusigt gränssnitt och dessutom gör precis det den heter, det vill säga spelar in ljud. Men vi gissar att de flesta Sonyanvändare inte har använt den särskilt mycket heller. Apparna kommer att sluta stödjas framåt slutet av september. De lär dock sannolikt fungera ett tag till även efter det. 

Källa