Hoppsan

Sony råkar bekräfta Z5-trion

Xperia Z5-trion är officiell genom en tabbe från Sony själva. Nu har vi mer info, pressbilder och några tråkiga nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Jordanien är inte direkt det land vi tänker oss i första hand när det kommer till mobiler, men det är via Sony Mobiles Facebookkonto i det landet som hela XperiaZ5-trion (Z5, Z5 Compact och Z5 Premium) råkat bli officiella. I och med det har vi en hel del ny info och pressbilder från Sonys nya lurar. Vi tar dem i tur och ordning.

Xperia Z5 Compact är minstingen i ligan och bibehåller samma 4,6 tum stora 720p-skärm som föregångaren. Xperia Z5 landar i sin tur på 5,2 tum med en 1080p-skärm. Slutligen har vi Xperia Z5 Plus, eller Premium som den verkar heta numera, som smäller till med en 5,5 tum stor skärm med upplösningen 2560x1440 pixel och ett ”större batteri” av ännu okänd modell.

Samtliga modeller får en ny kamera på baksidan med 23 megapixel som ska hitta fokus på 0,1 sekunder, F1/8-bländare och 1 / 2,2 tums sensor. Samtliga enheter får fingeravtrycksläsare, men det är fortfarande oklart om den sitter på sidan som tidigare rapporterats.

Vad det blir för hårdvara på insidan får vi däremot vänta med till nästa vecka. Samtidigt kan vi förvänta oss vattentålighet och åtminstone laddkontakten utan den störande luckan då Xperia M4 körde på det tidigare i år.

Samtidigt kommer ett lite udda rykte från Evleaks som hävdar att Xperia Z5 Premium kommer att ha stöd för 4k-upplösning, men att det läget enbart kommer att vara tillgängligt i videospelaren och ingen annanstans, vilket känns lite trist.