Sonys nya spelmaskin

Sony släpper spelversion av Xperia 1 IV

Upphottad version av Xperia 1 IV och nytt tillbehör ska locka spelare.

Publicerad Uppdaterad

Sony har nu presenterat sitt nyaste bidrag till spelvärlden, och det handla rom en specialversion av mobilen Xperia 1 IV Gaming Edition i kombination med tillbehöret Xperia Stream.

Själva mobilen är i grunden en vanlig Xperia 1 IV men nu med 16 gigabyte minne istället för 12, samt 512 gigabyte lagring. I övrigt är det samma specifikationer med Snapdragon 8 Gen 1, oled-skärm på 6,5 tum med 4K-upplösning och 120Hz och ett batteri på 5000 mAh.

Sony presenterade även Xperia Stream, ett tillbehör som medföljer Xperia 1 IV Gaming Edition. Det kan beskrivas som en form av skal som även erbjuder extra funktionalitet i form av kylning, HDMI-port som kan överföra 1080p-upplösing med 120Hz, hörlursutg��ng, USB-C-port samt en LAN-port. Den lägger dock inte till några styrkontroller eller liknande.

Sony Xperia 1 IV Gaming Edition med Xperia Stream släpps i Japan de 15 september med en prislapp på 175,000 yen vilket rakt konverterat skulle bli runt 13000 kronor. Någon information om internationell lansering finns däremot inte för tillfället.

Källa