https://www.mobil.se/nyheter/sony-staller-in-pa-mobile-world-congress
568247
Nyheter
På grund av Coronaviruset

Även Sony ställer in medverkan på MWC-mässan – lanserar på Youtube

Sony har valt att helt ställa in sin närvaro på Mobile World Congress i Barcelona på grund av den pågående Coronavirus-epidemin.

Mobile World Congress är årets stora mobilhändelse. Mässan som äger rum i Barcelona i månadsskiftet februari-mars brukar locka över 100 000 besökare. I vanliga fall. I år är det lite annorlunda. Det nya Coronaviruset har än så länge inget vaccin och en inte försumbar dödlighet även bland unga och friska, och en plats där över hundratusen människor från hela världen träffas på en liten yta låter som en potentiell smittohärd. Det har fått flera företag att ta sig en funderare om de kan beordra dit sina anställda.

Senast i raden att ställa in på mässan är Sony, som väntades lansera en eller flera nya mobiler i sin monter på mässan på morgonen den 24 februari. Nu meddelar Sony att man helt ställt in sin närvaro på mässan. Man kommer inte att ha någon personal på plats, och inga möten eller montervisningar.

Sänder istället på Youtube

Sonys presskonferens kommer i stället att ske virtuellt, och livesändas via företagets Youtubekanal klockan 8.30 den 24 februari. Mobil.se räknar även med att få möjlighet att kunna få en visning av de nya produkterna på annat sätt och dela med oss av våra första intryck.

Från Sonys lansering väntar vi oss minst en ny toppmodell, och att man kommer att hålla fast vid sitt 21:9-skärmformat som man satsat på den senaste tiden.

Även Ericsson och LG har ställt in sin närvaro på mässan, medan andra företag, som ZTE och Samsung, än så länge meddelat att de kommer men vidtar noggranna åtgärder för att minska smittorisken. Mässarrangörerna meddelar att ungefär 6000 deltagare brukar komma från Fastlandskina. I år kommer man bland annat att inte tillåta deltagare från Hubei-provinsen, och övriga kinesiska deltagare måste genomgå karantän i förväg. Man kommer även bland annat ha temperaturskanning på plats.