True Wireless med ännu bättre brusreducering och samtalsljud

Sony WF-1000XM5 lanserade

Sony har lanserat en ny version av sina bästa true wireless-lurar, med ännu bättre brusreducering och samtalsljud, och smidigare format.

När det gäller over ear-headset får man säga att Sonys WH-1000X-serie har oöverträffad brusreducering i kombination med musikljud i toppklass vilket gör det till de kanske bästa lurarna på marknaden. Med WF-serien försöker man ta de egenskaperna till true wireless-formatet. De nya Sony WF-1000XM5 som just lanserats är en rejäl uppgradering mot föregångarna M4.

För det första har man tagit de dubbla processorerna från WH-serien, närmare bestämt QN2e-processorn som får sällskap av den nyutvecklade integrerade V2-processorn. I kombination med sex mikrofoner ska man enligt Sony få det hittills största steget framåt i brusreducering. Det sade man om WH-1000XM5 också, och det stämde, så vi ser fram emot att få prova de nya WF-lurarna.

Även musikljudet ska vara förbättrat med nya drivers som ska ge klarare basåtergivning. Man stödjer Sonys LDAC-teknik för högupplöst ljud. Även samtalsljudet ska vara Sonys bästa någonsin, tack vare neural nätverksteknik och benledning, vilket kan behövas för det är ett område där de tidigare inte varit bäst i klassen.

Formgivningen är också ny. Föregångarna var i ärlighets namn lite klumpiga, men WF-1000XM5 är 25 procent mindre och 20 procent lättare än sina föregångare. Öronpluggarna är gjorda i polyuretanskum och kommer i fyra storlekar.

Andra funktioner värda att nämna är stöd för rumsligt ljud, trådlös laddning av etuiet, två samtidiga anslutna enheter och vattenskydd enligt IPX4.

Sony WF-1000XM5 har en batteritid på 8 timmar, och snabbladdar så att tre minuter i etuiet ska ge dig en timmes speltid. Priset ligger på rätt saftiga 3500 kronor när de börjar säljas i augusti.