Massiv läcka

Sony Xperia 5 II avslöjad

Egentligen skulle den ha varit hemlig fram till Sonys evenemang den 17 september, men en stor läcka ändrade på det.

Publicerad Uppdaterad

Sony verkar vara i startgroparna att officiellt tillkännage Sony Xperia 5 II, och om de läckta specifikationerna stämmer kommer det att bli ett flaggskepp för företaget.

Telefonen kommer att ha en 6,1 tum stor OLED-skärm med Full HD+-upplösning och stöd för HDR. Skärmen kommer dessutom att ha proportionen 21:9, även kallad Cinemawide, och ha stöd för 120 Hz uppdateringstakt med en tryckavläsning på 240 Hz.

Det kommer att vara en 5G-telefon som drivs av en toppchippet Snapdragon 865 med 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme, med möjlighet att expandera lagringsutrymmet med hjälp av ett microSD-kort.

På baksidan syns tre kameror där den primära ska vara en 12 megapixel vidvinkelkamera med en lins på 24 millimeter och ett synfält på 82 grader. Den andra ska också vara på 12 megapixel med 3X optisk zoom. Slutligen en 12 megapixelkamera med ultravidvinkel på 124 grader.

För den som hellre filmar än fotograferar ska det gå att spela in i 4K-upplösning och HDR med 120 fps.

Läckta bilder visar att telefonen kommer att ha ett 3,5 mm telejack för lurar och headsets. Precis som i till exempel Xperia 1 Mark 2 har alltså Sony återgått till att ha hölurskontakt, enligt uppgift för att kunderna helt enkelt vill ha det.

Ett batteri på 4000 mAh kommer att stå för driften, kompletterat med snabbladdning via USB C.

Den fysiska storleken blir 158x68x8 millimeter, vilket gör den nästan identisk med sin föregångare.