https://www.mobil.se/nyheter/sony-xperia-xa3-certifierad
565618
Nyheter
Ny mellanprismodell

Sony Xperia XA3 certifierad

En kommande Sonymobil har dykt upp i en rysk certifieringstjänst.

All elektronik, och i synnerhet den med radiosändare, måste typgodkännas av diverse myndigheter i de länder där de ska säljas. I Ryssland är det eurasian som godkänner mobiltelefoner, och där har i ett dokument Sonymobilen med beteckningen H4413 dykt upp.

Eftersom Sonys modellbeteckningar följer ett förutsägbart mönster, bokstaven står till exempel för lanseringsåret, och Xperia XA2 heter i en av sina varianter H4113, antas den nya modellen vara en uppföljare till Xperia XA2.

Det finns inga läckta bilder eller specifikationer på Sony Xperia XA3, så vilka egenskaper den kan tänkas ha blir ren spekulation. Att telefonen får en mer heltäckande skärm i 18:9-formatet känns rätt givet, liksom den kurviga baksidan från XZ2-serien. Om man kommer att installera en snabbare processor än den Snapdragon 630, eller mer minne och lagring än de 3/32 gigabyte som XA2 har återstår att se. Sony väntas däremot återupprepa sin bragd från förra året med att vara först med nästa Androidversion, och XA3 kan därför väntas vara försedd med Android 9.0.

Sony lanserar nya produkter i samband med IFA-mässan den 30 augusti, och då kan vi nog räkna med att få se både Xperia XA3 och XZ3.

Källa