https://www.mobil.se/nyheter/sony-xperia-xz-premium-har-b-rjat-f-android-80
564188
Nyheter
Snabb uppdatering

Sony Xperia XZ Premium har börjat få Android 8.0

Trots rykten om en decemberuppdatering har Sony redan nu börjat rulla ut Android 8.0 Oreo till XZ Premium.

Sony var inte bara den första tillverkaren att börja sälja en ny mobiltelefon med Android 8.0 Oreo, före självaste Google, nu ser man också ut att bli den första större tredjepartstillverkare att skicka ut en uppdatering till en av sina mobiler.

Såvitt vi känner till är det bara de äldre Nexus och Pixel-mobilerna som uppdaterats till Android 8.0 Oreo från Android 7.1 Nougat, men nu har alltså Sony börjat skicka ut en uppdatering till Xperia XZ Premium. Företaget meddelar på sin blogg att uppdateringen sker i flera stadier och därför inte kommer till alla mobiler samtidigt.

Utöver den senaste Androidversionen får telefonen med uppdateringen Sonys funktion för att 3D-skanna ansikten och andra föremål, och funktionen som börjar buffra bilder när kameran ser ett leende, för att man inte ska missa det på bild.

Utöver Xperia XZ Premium har Sony meddelat att även Xperia X, X Performance, X Compact, XZ, XZs och XA1 får uppdateringen. Xperia XZ1 och XZ1 Compact har förstås redan från början systemversionen.

Vi har när detta skrivs ännu inte fått uppdateringen. Någon av er läsare som fått sin XZ Premium uppdaterad? Skriv i kommentarsfältet här nedan i så fall!

Källa