Bildstabilisering på selfie-kameran

Sony Xperia Z4 officiell - i Japan

Sonys nya toppmodell Xperia Z4 har smugits ut i japan. Det väcker frågor om den över huvud taget får en bred global lansering.

Publicerad Uppdaterad

Förhansdsryktet att Sony skulle släppa Xperia Z4 den 20 april visade sig stämma, men än så länge har den bara visats upp på Sonys japanska hemsida. Då det dessutom är en rätt blygsam uppdatering av Xperia Z3, och det är känt att Sony sparar in på mobilområdet och planerar färre modeller per år, kan det hända att Xperia Z4 är en modell som bara får begränsat släpp i Japan, och att den verkliga toppmodellen för i år kommer först i höst. Om inte annat så tyder det faktum att man inte ens har ett lanseringsevent för Z4 på att man inte tycker att den är så mycket att prata om.

Xperia Z4 har i mångt och mycket samma design som Z3, men har blivit ytterligare lite tunnare på under 7 mm, och lite lättare. Skärmen är fortfarande på 5,2 tum, kameran har fortfarande en 25 mm-lins, och ramen är fortfarande i metall. Däremot har frontkameran fått bildstabilisering och vidvinkellins. Och chipsetet i mobilen har uppgraderats till Snapdragon 810. Sony Xperia Z4 börjar säljas i Japan i sommar.

Angående eventuell svensk lansering har Rikard Skogberg på Sony Mobile inga konkreta planer att delge när Mobil når honom.
– Från globalt håll tittas det på möjligheten att lansera den i andra delar av världen men vi har inte mer info att ge kring våra marknader i nuläget. Vi återkommer när vi har någon information om eventuellt svenskt släpp.

Källa