https://www.mobil.se/nyheter/sony-z3-lanserad
559235
Nyheter
Till Sverige i slutet av juni

Sony Z3+ lanserad

● BILDSPEL
Den internationella versionen av Z4 blev Z3+. Här är nyheterna jämfört med Z3.

Sony har visat upp den internationella modellen av vårens toppmodell som lanserades i Japan tidigare under namnet Xperia Z4. Här får den dock heta Xperia Z3+, som för att tydliggöra att det är en rätt blygsam uppdatering mot höstens Z3. Förutom en del japanspecifik teknik som frekvensband och stöd för digitaltevesändningar är det dock i allt väsentligt samma telefon som Xperia Z4.

- Vår strategi har varit att lansera tätt, i genomsnitt en gång i halvåret, och det har gett resultat i ökad marknadsandel. Det betyder inte att vi tror att folk köper ny mobil en gång i halvåret, men vi har alltid det senaste att erbjuda, säger Rikard Skogberg på Sony Mobile.

Designen är snarlik föregångaren, men något tunnare, 6,9 mm mot 7,3 för Xperia Z3. Telefonen har också fått en vattentät USB-port, vilket innebär att såväl luckan för laddarkontakten som magnetladdarkontakten försvunnit. Det ger ett slätare intryck, med bara en lucka för sim-kort och minneskort. Metallramen har också fått en blankare finish och utöver färgerna svart, vit och brons som Z3 såldes i har en blågrön färg tillkommit.

Skärmen är fortfarande på 5,2 tum med 1920 x 1080 pixel, men den ska enligt Sony ha fått högre ljusstyrka och bättre kontrast.

Interna lagringsminnet har ökats till 32 GB och telefonen har försetts med Qualcomms värstingchipset Snapdragon 810, men enligt Rikard Skogberg lovar man samma batteritid på två dagar vid normal användning som för Xperia Z3.

Huvudkameran på 20 megapixel är ungefär densamma som tidigare, men Sony säger sig ha förbättrat automatläget för bättre bildresultat och lagt till fler motivlägen. Frontkameran har däremot uppgraderats till en 5-megapixels vidvinkelkamera med digital bildstabilisering.

Sony Xperia Z3+ har även fått snabbare dataanslutning, både över 4G som nu har stöd för LTE Cat6, och MIMO (flera antenner) för snabbare wlan.

Xperia Z3+ börjar säljas den 30 juni i Sverige, men kan förbeställas redan i dag. Den som förbeställer får Sonys Actionkamera Action Cam Mini med ett värde på ca 2000 kronor på köpet. Priset på Xperia Z3+ vid säljstart blir cirka 7000 kronor.