IFA 2018

Sonys visar nya brusreducerande hörlurar: WH-1000XM3 ännu bättre

Utöver mobilen Xperia XZ3 har Sony även visat upp nya hörlurar på IFA-mässan.

Publicerad Uppdaterad

Det finns få bättre ställen att testa brusreducerande lurar än en stökig mässmonter på till exempel IFA. Ljudanläggningar, människor som försöker överrösta ljuden, stök och annat. Vi passar på att testa Sonys nya brusreducerande hörlurar WH-1000XM3 som just lanserats. Det är uppföljare till de lurar vi sedan tidigare hyllat. Nya WH-1000XM3 är stora hörlurar som sluter tätt om öronen och de här lurarna drar nytta av den nya processorn QN1 som enligt Sony själva ska ge fyra gånger bättre resultat än föregångaren. För att utvärdera lurarna fullkomligt ska man givetvis prova dem i många olika miljöer med olika ljudkällor och så vidare, vilket vi inte kan göra här, men de första intrycken är mycket positiva och lurarna gör ett mycket bra jobb att filtrera bort allt störande ljud på mässan. 

Sony berättade själva när lurarna nyss lanserades att de inte bara sållar bort lågfrekvent ljud som flygplan och fläktar utan även mer högfrekvent ljud som röster och gatuljud.

Du kan anpassa inställningarna med appen som finns, men annars väljer hörlurarna bästa läge beroende på vilken omgivning du befinner dig i. Hörlurarna har stöd för Google Assistant och ska ha trettio timmars batteritid med brusreducering och bluetooth. Tar batteriet slut kan du ladda och få fem timmars användning efter tio minuters laddning. Hörlurarna ska finnas ute under september månad och priset blir 4000 kronor. 

Samtidigt visar Sony även upp trådlösa sporthörlurarna WF-SP900 som kan användas för att spela upp ljud via bluetooth från en smartphone, men även har ett internt lagringsminne så att du kan lagra musik där och lyssna utan någon telefon i närheten. De är även så pass vattentåliga att de ska fungera när du simmar.