Systemuppdatering

Sonys Z5-serie får Android 7.0

[UPPDATERAD] Sony har nu börjat rulla ut systemuppdateringen till Android 7.0 Nougat till Xperia Z5-serien.

Publicerad Uppdaterad

Hittills har Sony hunnit uppdatera Xperia X, Xperia X Compact, Xperia X Performance och Xperia XZ till Android 7.0 Nougat, och nu verkar det som att turen har kommit till Z5-serien. Flera användare av Xperia Z5 och Z5 Premium har rapporterat till Xperiablog att de fått systemuppdateringen. Förmodligen lär även Z5 Compact få den de närmaste veckorna.

I listan med nyheter i versionen anger Sony funktionen för att ha appar i flera fönster (standard för Android 7), men också bättre batteritid och timerutlösning för selfiekameran.

Kvar bland de enheter som Sony lovat uppdatera till Android 7.0 Nougat efter att Z5-serien är klar finns Xperia Z3+, Z4 Tablet och Xperia Xa och Xa Ultra. Efter det kanske man kan hoppas på uppdatering till Android 7.1.1. De som har en Xperia X och deltar i Sonys Concept-program har redan fått en uppdatering till den systemversionen, som är Googles senaste version av Android.

[UPPDATERING] Sony meddelar nu att även Xperia Z3+ börjat få Android 7.0. Systemet ska vara mer eller mindre identiskt med det som Z5-serien får.

Källa