Nu blir det enklare att få ut sin musik

Soundcloud får distributionsfunktion för Spotify och Apple Music

Soundcloud är redan en mycket populär tjänst bland artister och låtskrivare som vill lägga upp musik för streaming i molnet. Och nu blir tjänsten ytterligare ett snäpp mer användbar för den som vill distribuera musik även via de andra stora streamingplattformarna på marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Det är oerhört få artister och låtskrivare som inte har ett konto på Soundcloud. Och för vissa av dem kommer det nu att bli riktigt smidigt att distribuera sin musik även på andra stora plattformar. Detta då Soundcloud nu får ett nytt distributionsverktyg som gör det oerhört lätt att lägga upp musiken på Spotify, Apple Music, Youtube Music, Amazon, Tidal, Instagram, Pandora och till och med Napster. Det är användare med Pro- eller Pro Unlimited-abonnemang som kommer att få tillgång till verktyget i en öppen beta, och det kostar ingenting extra. Soundcloud kommer inte heller att ta någon procent på intäkterna från streamingen på andra plattformar. 

Ställer vissa krav

Det är bara originalmusik som omfattas av distributionsverktyget. Den som försöker lägga upp en podsändning, en ljudbok eller remixer, mashups eller dj-mixar kommer att stöta på patrull. Det finns även en del krav som man måste uppfylla för att få tillgång till verktyget. Man måste äga och kontrollera alla rättigheter till musiken man lagt upp, man får inte ha ertappats med att bryta mot upphovsrätten på plattformen, man måste vara myndig och man måste dessutom ha över 1 000 strömningar av sin musik under den senaste månaden, detta dessutom i ett land där Soundcloud erbjuder annonser och lyssnarprenumerationer. Möter man alla kraven dyker en distributionsknapp upp som leder till en meny där man kan välja vilka tjänster man vill finnas med hos. 

Källa