Håll bättre koll på hunden

Spåra hunden med satellit – tracker laddas med solceller

Ny spårare använder en sele med inbyggd solladdning.

Publicerad Uppdaterad

Det kan vara lätt hänt att tappa bort en äventyrlig hund eller en jakthund ute i skog och mark, vilket gör det till en bra idé att utrusta hunden med en tracker. Dessa drar dock en del ström vilket kan ställa till med problem i längden.

Nu släpps Spåra Hund som består av en tracker som sitter fast i en sele för att den inte ska råka ramla av. Selen har dessutom solceller på ryggen i form av svenska företaget Exegers solcellsteknik Powerfoyle, vilket både ger bättre batteritid och under rätt ljusförhållanden även laddar upp batterierna.

I ägarens app, som finns till Ios och Android, går det att i näst intill realtid se var hunden befinner sig, samt sätta upp olika zoner och fä meddelanden när hunden går in i eller lämnar ett område.

Trackern väger 45 gram och har en 50-kanals GPS-mottagare med en noggrannhet på mindre än 2,5 meter, och kan kommunicera via LTE Cat-M1 och Bluetooth.

Selen kommunicerar sin position via mobilnätet vilket kräver et abonnemang som kostar 119 kronor/månad som du väljer ett treårigt. Spårsändaren kan även köpas för 2990 kronor inklusive ett abonnemang på 12 månader.

Källa