https://www.mobil.se/nyheter/spara-potten-med-vimla
560755
Nyheter
Lägg upp till 100 GB på lager

Spara potten med Vimla

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/vimla_0.jpg?itok=79bFY8YU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/vimla_0.jpg?itok=ROTf2-9d', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/vimla_0.jpg', w: 724, h: 406, title: ' ' },]
På Telenors lågprismärke Vimla har man infört att surf, samtals- och meddelandepotterna läggs på hög från månad till månad.

De flesta mobilabonnemang i dag har en fast pott för datatrafik, en för antal SMS, och en för samtalsminuter per månad tillgängliga. Överskrider du datamängden stryps hastigheten tills det är ny månad eller du betalar för påfyllning. För samtal och meddelanden får du börja betala för trafiken. Om du däremot inte gör av med hela potten går resten förlorad när ny månad börjar.

Iden att du kan spara potten på hög från månad till månad har förekommit i olika omgångar i mobiltelefonins historia, och nu verkar den bubbla igen. Senast ut är Vimla, Telenors lågprismärke, som låter dig spara outnyttjad datapott, samtalstrafik eller SMS på hög tills du behöver dem. Upp till 100 GB data, 1000 samtal eller 10 000 sms kan sparas på detta sätt.

I höstas införde Telia att du kunde spara upp till 100 GB av din pott, men det gällde alltså bara datadelen, och bara på de dyraste varianterna av Telias fastprisabonnemang. I vimlas fall rör det sig om samtliga abonnemang, där det billigaste kostar 100 kronor i månaden.

Källa