Läckta

Specifikationer på Huawei Mate 9

En post på Weibo (kinesisk motsvarighet till Twitter) har publicerat specifikationer kring Huaweis kommande flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare läckor säger att Mate 9 kommer att lanseras i tre olika konfigurationer. De senast läckta uppgifterna ska gälla ”värsting”-modellen. Enligt de påstådda specifikationerna kommer Huawei Mate 9 att ha en 5,9 tums skärm med 2560 x 1440-upplösning. Minneskonfigurationen är 6 gigabyte arbetsminne och hela 256 gigabyte lagringsminne. 

På baksidan återfinns, de på Huawei-mobiler numera nästan obligatoriska, dubbla kamerorna. Den ena av dem är en 20 megapixelvariant medan den andra har fått 12 megapixel. Under dem återfinns en fingeravtrycksläsare. Mobilens kärna utgörs av Huaweis egna Kirin 960-chippset med en åttakärning processor, samt en Mali-G71 MP8 grafikprocessor.  

De tidigare uppgifterna indikerar att de andra två enhetsvarianterna kommer att ha 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsminne respektive 4 gigabyte arbetsminne samt 128 gigabyte lagringsminne. 

De nya uppgifterna bekräftar delvis dem som tidigare publicerats av Venture Beats-skribenten Evan Blass, men vid det tillfället var det bara tal om två varianter mobilen, en med platt skärm och en med en rundade skärmkanter. 

Huawei kommer att officiellt lansera Mate 9 den 3:e november.

Källa