Inga hemligheter kvar

Specifikationerna för Pixel 8 och Pixel 8 Pro avslöjade

Bägge Pixel 8-modellerna ska komma i oktober, men specifikationerna har dykt upp redan nu.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Yogesh Brar som har gått ut med vad han hävdar är de fullständiga specifikationerna för Googles kommande Pixel 8 Pro. Detta efter att förra veckan ha gått ut med specifikationerna för Pixel 8-modellen. Det bägge modellerna har gemensamt är bland annat skärmstorleken och mängden lagringsutrymme, samt att de kommer att levereras med Android 14. Brar hävdar att bägge kommer att lanseras i oktober, men att Pixel 8-modellen kommer att släppas en aning före Pro-modellen.

Google Pixel 8 Pro

Enligt Brar kommer Pixel 8 Pro att erbjuda en skärm på 6,7 tum med QHD+-upplösning, stöd för 120 Hz samt en fingeravtrycksläsare med ultraljudssensor. Under motorhuven kommer det att sitta en Tensor G3 tillsammans med Titan, 12 gigabyte arbetsminne och antingen 128 eller 256 gigabyte lagring. Primära kameran kommer att ligga på 50 MP vidvinkel med optisk stabilisering, och den kompletteras med en 64 MP ultravidvinkel samt en 48 MP telefoto, och en frontkamera på 11 MP.

Google Pixel 8

Enligt Brars tidigare information kommer även Pixel 8-modellen att ha en skärm på 6,7 tum och stöd för 120 Hz och fingeravtrycksläsare med ultraljudssensor, men upplösningen ska ligga på FHD+. Modellen drivs av en Tensor G3, 8 gigabyte arbetsminne och 128 eller 256 gigabyte lagring. Även här har den primära kameran 50 MP vidvinkel med optisk stabilisering, men den kompletteras enbart av en 12 MP ultravidvinkel samt en frontkamera på 11 MP.