Platsannons avslöjar

Spotify har planer på egen hårdvara

Den svenska streamingjätten Spotify söker i en platsannons nu en produktchef som ska leda arbetet med att ta fram hårdvara. Men vad det handlar om för typ av hårdvara är oklart och spekulationerna är därmed i full gång.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en platsannons på Spotifys egen sajt som det framgår mycket tydligt att man kommer att utveckla någon form av hårdvaruprodukt, då man söker en produktchef som kan ansvara för arbetet med produkten till företagets kontor i Stockholm. Man röjer i annonsen inte vad det handlar om, utan konstaterar bara att produkten ska vara ”kategoridefinierande”. Ett aningen luddigt begrepp, kan man tycka. Men Spotify nämner i annonsen den smarta klockan Pebble, Amazons smarta hem-högtalare Echo och Snaps glasögon Spectacles som exempel på den saken. Det står även i annonsen att enheten kommer att vara uppkopplad.  

Söker även röststyrnings-kompetens

Utöver rollen som produktchef letar Spotify även efter kompetens på området röststyrning. Det framgår av en annan platsannons. Huruvida den tjänsten är kopplad till hårdvaruprodukten som nämns i den andra platsannonsen är oklart, men av beskrivningen framgår åtminstone att vederbörande kommer att jobba med externa plattformar likväl som Spotifys egna. 

Kan vara wearable

Spekulationerna kring vad Spotify har på gång är så klart igång för fullt. BGR:s Mike Wehner tycks vara övertygad om att det handlar om någon form av wearable-enhet, ett koncept som han sågar jäms med fotknölarna. ”Det är en av de sämsta idéer jag hört talas om” skriver han, med hänvisning till att flera stora IT- och elektronikjättar fortfarande inte lyckats särskilt bra på det området. Andra bedömare tror att det kan handla om en högtalare i stil med Amazons Echo. 

Källa