https://www.mobil.se/nyheter/spotify-kommer-till-chromecast-inom-kort
559920
Nyheter
Läckta uppgifter

”Spotify kommer till Chromecast inom kort”

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/chromecast-01_1.jpg?itok=twc2hS_4', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/chromecast-01_1.jpg?itok=OkVtVrvS', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/chromecast-01_1.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Google planerar att snart släppa en ny version av mediestickan Chromecast - och i samma veva ska systemet få stöd för Spotify, skriver sajten 9to5Google.

Det har nu gått två år sedan Google lanserade sin medielösning Chromecast. Enligt läckta dokument som 9to5Google tagit del av kommer sökjätten att presentera en uppdaterad variant av Chromecast inom kort.

Än så länge finns inga förhandsuppgifter gällande prestanda och nya funktioner för den uppfräschade Chromecast, men en av nyheterna sägs vara att stickan - förmodligen både första och andra generationen - ska få möjligheten att köra den populära strömningstjänsten Spotify, skriver sajten.

Uppgifterna om att en ny mediesticka är på gång får stöd av att flera svenska återförsäljare uppger att det inte längre går att lägga ordrar på Chromecast-enheter från Google. Anledningen förmodas vara att sökjätten tömt sitt huvudlager inför släppet av nya Chromecast.

Lanseringen förväntas ske på en presskonferens senare i september där även två nya Nexusenheter ska presenteras.

Relaterade artiklar