Någon gång kommer det

Spotify tänker fortfarande lansera HiFi

Spotify säger att det fortfarande planerar att lansera Spotify HiFi, men när och i vilken form är det fortfarande ingen som vet.

Publicerad Uppdaterad

Trots att det har gått mer än två år sedan Spotify utannonserade Spotify HiFi, okomprimerat och förluftfritt ljud, är tjänsten fortfarande inte lanserad. Då sades det att tjänsten skulle lanseras mot slutet av 2021, men den lyser fortfarande med sin frånvaro. Avsikten ska enligt Spotify vara att lansera den, men för tillfället vet ingen när.

I en intervju med publikationen The Verge säger Spotifys Gustav Söderström att ”Vi meddelade det, men sedan förändrades branschen av en massa skäl. Vi ska göra det, men vi ska göra det på ett sätt där det är vettigt för oss och för våra lyssnare. Branschen förändrades och vi var tvungna att anpassa oss."

En av anledningarna kan vara konkurrenternas marknadsdrag då det ursprungligen var tänkt att Spotify HiFi vara ett abonnemang med ett högre pris än standardabonnemanget. Sedan dess har Apple Music lagt till okomprimerad musik som en del av sitt standardabonnemangspris, och Amazon har slutat ta extra betalt för sitt musikbibliotek med okomplicerad musik.

Enligt The Verge har Spotify HiFi varit färdigt för lansering i mer än ett år och Spotify-anställda uppges ha tillgång till HiFi. Nu spekuleras det i att HiFi kan komma att lanseras som en del av en större lansering som även kan omfatta sådant som rumsligt ljud.

Källa