1
1
https://www.mobil.se/nyheter/spotify-undersoker-ny-prenumerationstjanst
569485
Nyheter
falskt
Poddsändningar i fokus

Spotify undersöker ny prenumerationstjänst

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/michelleobamapodcast.jpg?itok=nVpTMWQK', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/michelleobamapodcast.jpg?itok=gsCozQwW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/michelleobamapodcast.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Musiktjänsten Spotify verkar vilja satsa på exklusiva poddsändningar med ny prenumerationstjänst.

Streamingtjänsten Spotify har skickat ut en undersökning till en del användare där man bland annat undersöker intresset kring prenumerationer på podsändningar. Den nya tjänsten, som är tänkt att finnas parallellt med musiktjänsten och inte som en del av den, presenteras i undersökningen med fyra stycken abonnemang från tre dollar upp till åtta dollar per månad. Den billigaste är tänkt att erbjuda exklusiva intervjuer och poddavsnitt men fortfarande innehålla reklam, medan den dyraste skulle erbjuda originalinnehåll, tillgång till avsnitt före andra användare samt vara reklamfri.

Enligt Spotify själva handlar det bara om en undersökning, men med tanke på att tjänsten de senaste åren har satsat mycket på poddsändningar och bland annat tecknat exklusiva avtal med personer som Michelle Obama, Kim Kardashian West och Joe Rogan, kan undersökningen vara det första steget mot ett ännu mer poddsändningsinriktat Spotify som ligger bredvid musiktjänsten.

Spotifygrundaren Daniel Ek har flera gånger poängterat att Spotify idag är ett företag med ljud i fokus och inte bara musik.