1
1
https://www.mobil.se/nyheter/spotifys-nya-format-nu-i-sverige-blandar-musik-och-prat
570788
Nyheter
falskt
Poddar med musik i centrum

Spotifys nya format nu i Sverige: Blandar musik och prat

Spotify har allt mer gått från att bara fokusera på musik till att satsa mer på poddar. I nya formatet Music + Talk kombineras innehållsformerna.

Music + Talk som Spotify presenterade i oktober 2020 finns nu i Sverige och det innebär både att användare kan lyssna på dessa program och att det finns verktyg tillgängliga för den som vill skapa ett program.

Formatet kombinerar alltså musik och talat innehåll som på något sätt är kopplat till eller kommenterar musiken. Vi hittar bland annat introduktioner till olika musiker, hur musik påverkat olika fenomen i samhället och olika typer av soundtrack till talat innehåll. Innehållet är tillgängligt både för den som har Premium-abonnemang och för den som använder gratisversionen av Spotify, men det är bara den som har Premium som får höra hela låtarna, gratisanvändare får nöja sig med en trettio sekunders provlyssning av varje låt. 

Music + Talk är resultatet av att Spotify 2019 köpte podcastverktyget Anchor som används för att skapa den här typen av innehåll på ett enkelt sätt.

Ämnen