Annons

Batteri-gate

"Stäng av din Note 7 nu direkt"

Samsung uppmanar alla Note 7-ägare att stänga av sina mobiler och inte ladda dem.

Publicerad Uppdaterad

Man kan numera säga att Samsung Note 7-ägare i realitet äger en väldigt dyr brevpress. Företaget har nämligen gått ut med rekommendationen att inte använda eller ladda mobilen över huvudtaget. Uttalandet kommer efter att det amerikanska luftfartsverket har gått ut med rekommendationen. Flera flygbolag, bland annat SAS, har infört restriktioner för Note 7 på sina flygturer. 

”Vi ber användare att stänga av sina Galaxy Note 7 och byta ut dem så fort som möjligt. Vi påskyndar distributionen av våra ersättningsenheter så att de kan erbjudas via våra utbytesprogram på ett så smidig sätt som möjligt”, säger Koh Dong-jin, VD för Samsungs mobilavdelning, till nyhetsbyrån AP.

Batteriproblemen påverkar inte bara Samsungs rykte, det har även slagit hårt finansiellt. Bara från i fredags har Samsungs börsvärde har rasat med 11 procent, vilket motsvarar 22 miljarder dollar. Det är det största tvådagarsfallet sedan 2008, enligt Bloomberg.

Samsung i Sverige har en egen sida på sin webbplats där du uppdaterar kunder om läget. De som bokat teleofnen och räknade med att få den enligt plan den 9 september får nu istället räkna med att få sin telefon under oktober månad.

-->

Källa