https://www.mobil.se/nyheter/stal-ver-100-iphone-p-musikfestival
563241
Nyheter
Tjuv avslöjad med ”Hitta min Iphone”

Stal över 100 Iphone på musikfestival

Funktionen ”Hitta min Iphone” avslöjade en tjuv som plockat på sig över 100 Iphone-enheter i samband med musikfestivalen Coachella.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/find-my-iphone-ios-app-100610988-large.jpg?itok=IJai_xOB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/find-my-iphone-ios-app-100610988-large.jpg?itok=1olDbxJp', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/find-my-iphone-ios-app-100610988-large.jpg', w: 580, h: 387, title: 'Funktionen ”Hitta min Iphone” avslöjade en tjuv som plockat på sig över 100 Iphone-enheter i samband med musikfestivalen Coachella. ' },]
Funktionen ”Hitta min Iphone” har än en gång visat sig vara ett framgångskoncept när det handlar om att lokalisera telefontjuvar. Den här gången hade skurken plockat på sig över 100 Iphone-enheter i samband med musikfestivalen Coachella i Kalifornien.

Musikfestivalen Coachella i Kalifornien lockar tiotusentals besökare varje år och trängseln är förstås rena himmelriket för ficktjuvar. Och under årets upplaga av festivalen fick exceptionellt många Iphone-ägare se sig bestulna på sina telefoner. Men tack vare funktionen ”Hitta min Iphone” kunde man snabbt konstatera att det tycktes röra sig om en och samma tjuv som låg bakom alla stölderna. 

Ringades in
Tjuven kunde med hjälp av ”Hitta min Iphone”-funktionen relativt enkelt spåras upp och omringas av festivalens vakter innan han greps av polisen. Det skulle visa sig att mannen hade plockat på sig över 100 Iphone-telefoner. De flesta av enheterna kunde returneras till sina respektive ägare, och de enheter som man inte lyckades hitta ägarna till lämnades in på festivalens hittegods-avdelning. Mannen är nu gripen och misstänkt för både grov stöld och innehav av stöldgods. 

Relaterade artiklar