Annons

Dags att uppdatera

Stor funktionsuppdatering för Google Pixel-mobiler

Google har släppt en ny stor uppdatering till Pixel-mobiler med en rad nyheter och förbättringar.

Publicerad Uppdaterad

Google har börjat rulla ut sin senaste funktionsuppdatering till Pixel-mobiler med en rad både nya och uppdaterade funktioner. En av de större uppdateringarna handlar om säkerhetskontrollen som har fått ett par nya funktioner. Nu kan användaren exempelvis via Google Assistent be om en säkerhetskontroll efter en viss tidsrymd. När den har passerat dyker det upp en säkerhetskontroll, och om användaren inte svarar kommer fördefinierade nödfallskontakterna meddelas och bland annat få reda på telefonens, och därmed också förhoppningsvis, användarens fysiska plats. Det har även lagts till att säkerhetsfunktionen, som automatiskt känner av om det har inträffat en bilolycka, kan dela användarens plats automatiskt när den kontaktar räddningstjänster.

Andra nyheter inkluderar att Pixel 7 Pro nu kan spela in video i makroläget för att ge filmer inspelade i extrem närbild. Om du har en Pixel 6 eller nyare har det lagt till en funktion som skapar animerade bakgrundsbilder baserade på dina foton, samt underlättar möjligheten att ta selfies både av dig och av grupper genom att hålla upp handflatan och vänta några sekunder, istället för att trycka och få bilden direkt.

Andra detaljer i funktionsuppdateringen omfattar att modellerna Pixel 6a och Pixel 7a automatiskt kan anpassa vibrationsstyrkan utifrån vilket underlag mobilen ligger på, så om mobilen ligger på ett hårt underlag vibrerar den mindre kraftfullt. Man har även förbättrat den anpassade laddningen vilket kan komma att ge batteriet bättre livslängd.

Funktionsuppdateringen är släppt och håller på att rullas ut, man det kan komma att ta ett tag för den att nå ut till samtliga enheter. 

Källa