Ser ut att leta efter en köpare

Stor tillverkare av mobiltillbehör kan säljas efter problem i handelskriget

Företaget Zagg, som köpte konkurrenten Mophie 2016, har haft det tufft på senare tid. Och nu ser det ut som att man letar efter en potentiell köpare av verksamheten.

Publicerad Uppdaterad

Mophie är ett klassiskt varumärke när det handlar om smartphonetillbehör. Första gången man skapade upppmärksamhet var när man 2008 lanserade sina skal med inbyggda batterier till Iphone 3G. Därefter har man varit etablerade som en av de stora tillbehörstillverkarna. Mophie köptes dock 2016 upp av konkurrenten Zagg, som betalade 100 miljoner dollar för Mophie. Zagg är i sig inte ett lika känt varumärke, men man ligger bakom en hel del produkter som säkerligen ringer en klocka, bland annat de skärmskydd som går under namnet Invisible Shield samt en rad headset och ljudtillbehör som säljs under namnet iFrogz.

Men Zagg har haft det tufft på den vikande smartphonemarknaden och efter att handelskriget mellan USA och Kina bröt ut så har det blivit värre. Efter att så sent som i tisdags ha rapporterat en nettoförlust under andra kvartalet med 5,3 miljoner dollar, så letar man nu efter en köpare. Ja, man har åtminstone anlitat Bank of America för att titta på ”de strategiska alternativen för att maximera värdet för aktieägarna”. Zagg har även gjort sig av med 10 procent av de anställda och dessutom har man dragit ned på sina utgifter kraftigt. Men företaget vill inte kommentera exakt vilka planer man har med processen som nu inletts förrän man har ett beslut som man känner sig redo att offentliggöra. 

Källa