Ny inriktning på utvecklingen

Stora förändringar i Ios 17

Från en upplevelse som bara skulle vara putsad, till att inkludera stora förändringar.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Mark Gurman som i publikationen Bloomberg tar upp information om att Apple ska ha ändrat inriktning för utvecklingen av Ios 17. Enligt Gurman skulle Ios 17 primärt ha sett som en ”tuneup-release”, det vill säga en version av operativsystemet med fokuserad på att fixa buggar och förbättra prestanda än att lägga till nya funktioner. En av anledningarna till detta skulle vara att undvika den problematiska lanseringen av Ios 16 med buggar och förseningar.

Enligt Gurman så har Apple nu helt ändrat inräkning på Ios 17 som ska gå under projektnamnet Dawn. Den ska inte ha några riktigt stora nyheter, utan istället uppges man satsa på ett flertal så kallade "trevligt att ha" -funktioner och satsa på att lägga till ett flertal av användarnas mest efterfrågade funktioner.

Gurman lämnar inte några konkreta besked på vad det kommer att handla om för funktioner, men det förekommer gissningar nästa generations CarPlay, förändringar i Siri, stöd för alternativa appbutiker och stöd för Apples XR-headset.

Källa