Dramatisk tillväxt i segmentet

Storytel passerar en miljon användare

Ljudböcker är superhett, och hetast på den svenska marknaden är utan tvekan Storytel. Nu har bolaget passerat en miljon användare.

Publicerad Uppdaterad

Om du mot förmodan inte är bekant med Storytel så handlar det om ett företag som grundades 2005 och som säljer abonnemang på en tjänst med strömmande ljudböcker. Idag har bolaget växt till en jätte i segmentet och har en marknadsandel på hela 80 procent av den svenska marknaden. Detta trots att man har en hel del konkurrens, bland annat av tjänster som Bookbeat och Nextory. Bolaget finns dessutom i 16 andra länder, och expansioner till fler marknader är planerade. 

Växt lavinartat sedan årsskiftet

Efter att Storytel ökat med hela 200 000 betalande abonnenter bara sedan årsskiftet har man nu passerat milstolpen en miljon abonnenter. De flesta nya användarna finns på de nordiska marknaderna, men det har även tillkommit mängder av nya användare i bland annat Ryssland, Turkiet och Nederländerna. Storytel äger förutom sin streamingverksamhet även ett antal stora förlag, bland annat Norstedts, Wahlströms och Rabén & Sjögren. Dessutom driver man även magasintjänsten Ztory.

Källa