https://www.mobil.se/nyheter/stryktalig-modular-telefon-dyker-upp-pa-kickstarter
566458
Nyheter
Möt kinesiska Doogee S90

Stryktålig modulär telefon dyker upp på Kickstarter

Det finns uppenbarligen tillverkare som tror att det här med modulära smartphones inte är överspelat. Nu har kinesiska Doogee kommit med en ny enhet på temat via crowdfundingplattformen Kickstarter.

Den kinesiska tillverkaren Doogee är primärt kända för att deras enheter har tämligen låga priser. Men Doogee är faktiskt ett intressant märke även av den anledningen att man inte räds att testa oortodox design av olika slag. Och till den kategorin får man helt klart räkna enheten S90, som man nu söker finansiering för hos Kickstarter. Det handlar om en modulär telefon, det vill säga en enhet som medger att man kan skräddarsy den för sina personliga behov. Det finns bland annat ett extra stort batteri på 5 000 mAh, en nattkamera och en handkontroll för mobilspel. Ja, det hela påminner inte så lite om det modulära koncept som Motos Z-serie redan kan erbjuda. 

Stryktålig

Telefonen är dessutom stryktålig, eller ”ruggad” som det så tjusigt också kallas ibland. Den är militärklassad enligt standarden MIL-STD-810G samt IP68-klassad. IPS-skärmen ligger på 6,18 tum och bjuder på full hd-upplösning. Under skalet sitter ett mellanklasschipp av typen Helio P60 tillsammans med 6 GB arbetsminne och 128 GB intern lagring. På baksidan hittar man en dubbelkamera med upplösningen 16+8 megapixlar. Selfiekameran ligger på 8 megapixlar. Vidare har telefonen fingeravtrycksläsare samt stöd för NFC och trådlös laddning. Telefonen kör Android 8.1 Oreo. Tidiga backare kan få ett exemplar av telefonen för motsvarande 2 700 kronor. Modulerna ligger på mellan 270 coh 650 kronor styck.