Starta, blinka, tuta

Styr Hyundai med din Android Wear

Hyundai har fått upp ögonen för smartklockor och satsar nu stenhårt på Android Wear.

Publicerad Uppdaterad

Har du en bil av märket Hyundai med Blue Link-stöd och en smartklocka med Android Wear kommer du framöver kunna ta del av massor av roliga funktioner. Hyundai lovar bland annat att du ska kunna lokalisera bilen, låsa upp dörrarna, tuta och till och med starta och stänga av motorn med hjälp av klockan - detta oavsett hur långt från bilen du befinner dig. Det förutsätter dock att klockan är uppkopplad på nätet.

Tekniken fungerar som så att du med hjälp av röstkommandon säger till smartklockan vad du vill aktivera för funktion, exempelvis start my car, därefter utförs ditt kommando. Vill du till exempel se var din bil står parkerad så säger du korrekt kommando och därefter kommer smartklockan kommunicera med din smartphone och Google Maps startas, varpå du kan se din bils position. Du kan också styra bilen genom att kort och gott klicka på olika ikoner på klockan. 

- Att koppla upp dig mot bilen med hjälp av en smartklocka och röstkommandon var tidigare en företeelse förknippad med sci-fi-filmer. Men nu gör vi tekniken tillgänglig för våra kunder, säger Hyundais vd Barry Ratzlaff i ett pressmeddelande.

Stödet för Android Wear ska göras tillgängligt i början av året och gäller då bilar med både första och andra generationens Blue Link.

Källa