Destination: Storbritannien

Surface Duo till Europa i början av 2021 – trots kvalitetsproblem

Om man ska tro rykten så kommer Microsofts vikbara telefon Surface Duo att landa på den europeiska marknaden under början av 2021.

Publicerad Uppdaterad

Microsofts vikbara telefon Surface Duo har redan lanserats i USA och efter att ha skjutit på lanseringen utanför staterna verkar det nu vara på gång med släpp även i Europa. Enheten har redan certifierats i Asien, Europa och Kanada. Enligt källor är Microsoft just nu i kontakt med olika operatörer i Storbritannien inför lanseringen där. Men trots att den certifierats i Asien är det inte klart att den kommer att lanseras där, eller när. 

Trots att den i stora delar mottagits positivt på den amerikanska markanden så har det dykt upp en del klagomål på problem med bland annat laddningskontakten och gångjärnet som håller samman de två delarna. Något som ytterligare talar emot Surface Duo i sin nuvarande konfiguration är att den använder Snapdragon 855, flaggskeppschipsetet från 2018, ett chipp som sitter i många av 2019 års toppmobiler, men som särskilt när teleofnen dröjer till nästa år kan ha svårt att mäta sig med konkurrerande telefoner med mer moderna komponenter.

Surface Duo består av två skärmar som samverkar och tillsammans bildar en 8,1 tum stor skärm som är täckt med Corning Gorilla glass för att skydda den. Den ska vara tunnare än Samsungs Fold och tar således mindre plats i fickan (Surface Duo ska vara runt 9,6 mm tjock ihopfälld).  

Den säljs nu med Android 10 men en uppdatering till Android 11 ska vara på gång även om det är osäkert när den kommer att börja släppas till användare. 

Källa