Försvarade titeln

Svensk mästare i sms utsedd

Tävlingar där det gäller att snabbt skriva sms anordnas då och då, med olika regler och metoder för att skriva in texten. I helgen avgjordes en av tävlingarna.

Publicerad Uppdaterad

I helgens final möttes 16 deltagare som kvalificerat sig i en tävling som operatören Tele 2 står bakom. En text på 160 tecken skulle skriva så snabbt som möjligt genom vanligt knappade på telefonen, något system för snabbare textinmatning som exempelvis Swype användes alltså inte.

Vinnaren i helgens tävling tog fram andra året i rad hem titeln "svensk mästare i sms". Med tiden 1 minut och 12 sekunder var David Sivelind snabbast av alla de totalt 3700 personer som deltagit i tävlingen. Tiden innebar också en god marginal ner till tvåan Carl Adelstrand, som noterade en tid på 2 minuter och 6 sekunder.

- Jag är professionell musiker och van att spela olika instrument. Det är min egna teori om varför jag är så snabb, säger David Sivelind i ett pressmeddelande.

Texten som de tävlande skulle skriva löd:

SMS på kortast tid! Hur svårt kan det vara =D Är du Sveriges snabbaste SMS:are?! Fullt ÖS och 25 000 kan bli dina! Snart framme vid 160 tecken, 3-2-1 KLAAAAR!!!