Svenskarna gillar uppstickaren

Sverige är det starkaste europeiska fästet för Oneplus

Den kinesiska uppstickaren Oneplus vinner allt mer mark med sina telefoner, som erbjuder tämligen god prestanda till ett förhållandevis lågt pris. Och enligt färska siffror från Counterpoint så är Sverige det starkaste fästet i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus har valt en aningen märklig så kallad ”spinn” på de färska Counterpoint-siffrorna, och pekar på att man har en tredjeplats i Sverige i prissegmentet mellan 400 och 600 dollar, det vill säga mellan motsvarande cirka 3 500 och 5 300 kronor. Det hela haltar lite, eftersom man i huvudsak faktiskt konkurrerar med telefoner i ett betydligt högre prissegment. Sverige är dessutom en utpräglad high end-marknad, och hur många telefoner i det lägre prissegment som man hänvisar till som säljs är oklart. Men det intressanta är att Sverige är det starkaste fästet för Oneplus i Europa. 

Många faktorer

I andra europeiska länder som exempelvis Tyskland, Nederländerna och Storbritannien går man förvisso också bra i just det där lägre prissegmentet, om än inte riktigt så starkt som just här. Oneplus pekar själva på en rad samarbeten i Sverige, inte minst med Telia och Webhallen, som en av förklaringarna till framgångarna.  Den nya telefonen Oneplus 6T förväntas offentliggöras den 17 oktober. 

Källa