Windows Phone-användare blir utan bank

Swedbank lägger ner mobilbanken

[Uppdaterad 2 okt] Swedbank har beslutat att lägga ner sin mobila webb-bank. Man hänvisar i stället till sin app, som endast finns till Android och Ios. Användare av andra mobilsystem blir nu utan mobilbank.

Publicerad Uppdaterad

webbplatsen för Swedbanks mobilbank meddelar banken att man lägger ner denna tjänst den 31 oktober 2014. Orsaken sägs vara för få användare.

- Vi har 1,4 miljoner användare av vår app. Den mobila webbsidan används däremot bara av 8000 personer, vilket inte motiverar underhållet. Av de 8000 är det dessutom bara 2000 som inte har en omedelbar alternativ lösning i form av vår app, säger Anna Sundblad, pressansvarig på Swedbank.

I stället hänvisar man till sin app. Appen finns dock endast till Android och Ios, så de som använder Windows Phone eller andra mobilsystem förlorar därmed möjligheten att göra sina bankärenden med Swedbank i mobilen. Swedbank vänder dock inte Windows Phone-användarna ryggen för gott.

- Vi kan inte säga någonting säkert nu, men vi hoppas kunna ha en applösning som fungerar även till andra system någon gång under nästa år, säger Anna Sundblad.

Källa