Nytt för Huawei

Swish bekräftat till Huaweis Appgallery – på plats när P40 börjar säljas

När de nya modellerna Mate Xs och P40 börjar levereras i Sverige kommer Huaweis Appgallery att ha den populära appen Swish.

Publicerad Uppdaterad

Huawei lanserade nyligen P40 och Mate Xs som ska säljas i Sverige. Men för att modellerna ska få ordentligt fotfäste på marknaden så krävs att många av de appar som svenskar är vana att använda finns tillgängliga i Huaweis Appgallery. Detta eftersom de inte kan använda sig av Googles tjänster och därmed appbutiken Google Play. 

En av de viktiga appar som är klar för att tas upp i AppGallery är den populära pengaöverföringsappen Swish. Andra svenska appar som redan finns i AppGallery är bland annat Dagens Industri, Truecaller, Storytel, Bredbandskollen och en annan viktig app, BankID. 

– Steg för steg bygger vi ett galleri av appar som är viktiga just för den svenska marknaden – BankID och Swish är exempel på detta. Om vi sedan adderar våra kollegors arbete runt om i världen innebär det att våra svenska användare, via vårt AppGallery, får tillgång till ett stort utbud av såväl svenska som internationella appar. Det är också vår ambition att användaren ska ha en säker upplevelse kombinerat med en enkelhet gällande tillgången av appar, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

Swish kommer att finnas i AppGallery när de nya modellerna börjar levereras i Sverige. Utöver Appgallery låter HUawei även anävndare föra över befintliga Android-appar från din gamla telefon med appen Huawei Phoneclone. Det är en app som du laddar ner till din gamla teleofn och som låter dig föra över många av apparna till P40 elelr Mate Xs eftersom de finns i Google Play men ännu inte i Huaweis egen appbutik.

Källa