Kyla dödar vikmobiler

Tål inte vikbara skärmar kyla?

Två incidenter hintar om att vikbara skärmar kan ta skada av att bli kalla.

Publicerad Uppdaterad

Samsung hade inte direkt någon drömstart med sin första vikbara smartphone Fold. Direkt efter att testare hade börjat ta emot telefonen började problemen strömma in. Det kom in smuts i vikmekanismen, skärmarna uppvisade problem, lösa delar tycktes ligga på insidan och så vidare. Det slutade med att de fick dra tillbaka modellen och skjuta på den officiella lansering. Man kan ju tänka sig att de gärna vill se en bättre start för sin andra vikbara Galaxy Z Flip. Men det har ploppat upp ett fall på nätet som, mycket väl kan vara ett specialfall, men det kan också vara ett olycksbådande varsel för Samsung. 

En användare i Storbritannien har rapporterat på Twitter att skärmen på hans Samsung Galaxy Z Flip sprack vid gångjärnet första gången han vek ihop den. Frågan användaren själv ställer sig är om det kan bero på att telefonen var kall. 

Ett liknande fall har dykt upp men då med en Motorola Razr där skärmen separerade och böjde sig vid gångjärnet efter att ha förvarats kallt en tid. Motorola har dock uttalat sig om det specifika fallet och sagt att om något sådant händer utan att man utsatt telefonen för något den inte ska utsättas för så täcks bytet av skärmen av garantin. Någon uppgift om orsaken var kyla har vi inte fått.

Källa