https://www.mobil.se/nyheter/tcl-ruskar-liv-i-varum-rket-palm
563900
Nyheter
Handdatorjättens återkomst

TCL ruskar liv i varumärket Palm

Kinesiska TCL:s marknadschef hävdar att man kommer att släppa ett antal enheter under det klassiska PDA-varumärket under 2018.

Huruvida du har någon relation till varumärket Palm beror väl ungefär på vilken sida av 1985 du är född på. Det klassiska handdatormärket var hur som helst ledande inom segmentet under slutet av 90-talet och början av 00-talet. Varenda projektledare hade eller ville ha en ”personlig digital assistent” från Palm. Det här var före de smarta telefonernas tidevarv, och man använde dem för produktivitetsändamål av olika slag. 
Palm köptes 2010 av HP för flera miljarder, bara för att läggas ned helt och hållet några år senare. Då hade smartphone-revolutionen tagit fart och Palms eget smartphonesystem WebOS kom för sent. WebOS ägs i dag av LG som använder det i bland annat TV-apparater. 2014 lade kinesiska TCL – som i dag bland annat tillverkar alla smartphones med namnet Blackberry – beslag på varumärket Palm. Och nu tycks man vara på väg att återuppliva det. 

Släpps under 2018

Det är i en intervju med nederländska Android Planet som TCL:s marknadschef Stefan Streit hävdar att man kommer att släppa ett flertal enheter under varumärket Palm. Samtliga ska släppas tidigt nästa år, men hur många enheter det handlar om vill han inte avslöja. Det hela rimmar väl med att TCL redan tidigare i år antytt att en comeback för Palm kunde finnas på agendan. TCL gör även telefoner under andra övergivna varumärkesnamn, bland annat Blackberry och Alcatel. Det vore förstås osannolikt att de nya enhterna skulle vara något annat än renodlade smartphones som kör Android. Å andra sidan är ingenting ännu känt om TCL:s planer annat än att de existerar. Vi får helt enkelt ge oss till tåls och se om vad som lurar runt hörnet efter årsskiftet. 

 

Ämnen