Enda Sigfox-operatör i Nederländerna

Tele2 i avtal med Sigfox-operatören Aerea

Bild: amira.a./flickr

Tele2 fortsätter att addera partners till sitt Internet of things-ekosystem.

Publicerad Uppdaterad

Aerea, exklusiv samarbetspartner i Nederländerna till franska Sigfox, ett energieffektivt IOT-nät baserat på UNB (Ultra Narrow Band)-teknik, har nu ingått ett samarbete med Tele2. Partnerskapet innebär att båda företagen breddar sina anslutningstyper, skriver Tele2 i ett pressmeddelande idag. Sigfox-nätet, som alltså drivs av Aerea i Nederländerna, täcker idag 85 procent av landet.

– Genom erbjudandet av denna integrerade lösning stärker vi vår position i Nederländerna ytterligare. Tele2 anser att Sigfox-teknologi är ett starkt komplement till cellulära M2M-lösningar och vi är stolta över att arbeta med Aerea och Sigfox i Nederländerna, säger Rami Avidan, kommersiell direktör för M2M på Tele2 AB.

Aerea, tidigare ett Intel-varumäke, har tillhandahållit en Wimax-tjänst i Amsterdam. Företaget erbjuder idag många olika uppkopplingsmöjligheter, bland annat Sigfox, men även 4G, fiber och Wifi. 

Enligt Sigfox siktar Aerea på att bli Nederländernas ledande M2M-operatör (maskin-till-maskin) år 2016. Aereas befintliga M2M-kunder kommer från bland annat olje-, parkerings-, energi- och sensorindustrin.

Sigfox har också rullat ut IOT-nätverk i Frankrike, Storbritannien och Spanien. Företagets plan är att, istället för att rakt av konkurrera med mobila operatörer, komplettera deras cellulära IOT-nätverk och erbjuda ett energisnålt och prisvärt komplement.