Fungerar i de senaste Iphone-modellerna

Tele2 och Tre erbjuder e-sim för mobilen – så funkar det i mobil & klocka

Mobiloperatören Tele2 erbjuder nu e-sim, vilket gör att man kan ha flera abonnemang i en och samma telefon. Tele2 är därmed bland de första operatörerna i Sverige att erbjuda e-sim.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare rapporterat om Tele2:s planer på att erbjuda e-sim. Nu när tjänsten är aktiv kan vi berätta mer om hur det fungerar. Tele2 erbjuder tjänsten utan extra kostnad. Du betalar för ditt abonnemang som vanligt men kan som Tele2-kund välja om du vill ha ett fysiskt simkort eller ett e-sim. 

Ger två abonnemang samtidigt i Iphone

E-sim-teknologin betyder något förenklat att sim-kortet är inbyggt i mobilen. Tele2 erbjuder idag e-sim till Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max. Det gör även operatören Tre. Den största fördelen med e-sim är att man kan kombinera det med ett fysiskt simkort i sin Iphone och därmed ha två abonnemang samtidigt i sin telefon. Den här möjligheten har funnits länge i mobiler fårn andra tillverkare, men då har det handlat om plats för två fysiska simkort. Med e-sim i Iphone kommer alltså möjligheten att ha två abonnemang även till Iphone. Förutom att du slipper det fysiska kortet kan du enkelt ha både ett privat abonnemang och ett jobbabonnemang i en och samma telefon, eller kanske kombinera ditt privata abonnemang med ett lokalt simkort på utlandsresan för att kunna använda lokal taxa för mobildata och spara pengar.

Även e-sim till Apple Watch

Tre av de fyra stora operatörerna, alla utom Tele2, erbjuder idag e-sim till Apple Watch. Telenor gör det även till Samsung Galaxy Watch. Ett e-sim i klockan består av ett tilläggsabonnemang till ditt vanliga telefonabonnemang och kostar 49 kronor per månad hos Tre och Telenor och 69 kronor per månad hos Telia.

Källa