Olämpligt innehåll påstås vara orsaken

Telegram-appen för IOS raderad av oklar anledning

Meddelande-appen Telegrams IOS-appar har under mystiska omständigheter plockats bort från Apples appbutik. Enligt Telegram ska Apple ha uppgivit ”olämpligt innehåll” som skäl, men exakt vad det handlar om i det här fallet är oklart.

Publicerad Uppdaterad

Meddelandetjänsten Telegram har gjort sig känd som ett lite säkrare alternativ för kommunikation, då man har ett mycket stort fokus på integritet och kryptering. Appen har också fått en hel del kritik för sin excpetionellt höga säkerhetsnivå. Och nu har både den klassiska Telegram-appen och den Swift-baserade syskonappen Telegram X under mystiska omständigheter plockats bort från App Store av Apple, med hänvisning till Apples policy kring ”olämpligt innehåll”. Någon närmare förklaring har Apple inte kommit med. ”Vi har fått veta att olämpligt innehåll har gjorts tillgängligt för våra användare och att båda apparna därför tagits bort. Så snart vi har ett skydd på plats så förväntar vi oss att apparna kommer tillbaka” skriver appens grundare Pavel Durov i ett blogginlägg.

Borttagen globalt

Appen tycks ha avlägsnats från appbutiker i hela världen. Apples riktlinjer för vad man anser vara upprörande eller stötande innehåll lyder: ”Appar med användargenererat innehåll eller tjänster som börjat användas primärt för pornografiskt innehåll, objektifiering av människor, fysiska hot eller mobbning hör inte hemma på App Store och kan plockas bort utan förvarning”. 

Källa