Annons

Prenumerationstjänst

Telia lanserar IOT som prenumerationstjänst

Med en låda som innehåller en rad sensorer vill Telia förenkla IOT för företag.

Publicerad Uppdaterad

Internet of things, IOT, som tjänst spår vi kommer att bli allt vanligare. I december var det Tele2:s tur att inleda en sådan satsning. Idag är det Telias tur med M2M in a box, en låda innehållande 25 sensorer som kan samla in data om temperatur, luftfuktighet, rörelser och position. 

Det spås finnas 102 miljoner uppkopplade enheter i Norden år 2018, varav 35 miljoner i Sverige. Men att ge sig in i IOT- projekt kan anses vara både svårt och resurskrävande. En av tankarna bakom den nya tjänsten är därför att göra det lättare för företag att ta första steget mot IOT.
– Med ”M2M in a Box” gör vi det enklare för företag och organisationer att utforska möjligheterna med M2M och sakernas internet, utan att de behöver investera i stora IT-projekt, säger Hans Dahlberg, chef för Telias globala M2M-enhet.

M2M in a Box säljs som prenumerationstjänst för en fast månadsavgift på 9 375 kronor för 25 sensorer eller 375 kronor per sensor och månad. I paketet ingår datatrafik, hårdvara och support. Datainsamlingen kan följas upp i realtid genom en webbportal och företaget får sms-aviseringar när mätvärdena förändras.

M2M in a box börjar säljas strax efter påsk.