Molnspela med Telia

Telia lockar kunder till 5G med strömmande Xbox-spel

Telia samarbetar med Microsoft och erbjuder Xbox Game Pass Ultimate till sina kunder.

Publicerad Uppdaterad

Telia har inlett ett samarbete med Microsoft där teleoperatören erbjuder sina privatkunder att testa Microsoft speltjänst Xcloud. Detta görs genom att man erbjuder sina kunder en månad gratis Xbox Game Pass Ultimate, vilket bland annat omfattar att strömma fler än 100 spel till Android-mobiler.  Det inkluderar spel som Minecraft Dungeons, Halo-spelen och Forza Horizon 4.

– Med tjänster som Xbox Game Pass, som strömmas över mobilnäten, så kan våra kunder få tillgång till AAA-konsolspel som tidigare inte varit tillgängliga på moderna mobiler, säger Henrik Lönnevi som chef för konsumentaffären på Telia i Sverige.

– Detta är bara början. Vårt samarbete är att blicka in i framtiden, där kraftfulla molntjänster används i kombination med 5G för att hitta nya sätt att leverera unika spelupplevelser till mobil, utan krav på speciell hårdvara, 

Tillsammans med erbjudandet inleder man även kampanjer på abonnemang och Samsungmobiler där det ingår Xbox Game Pass Ultimate samt en Razer Kishi som är en spelkontroll för smartmobiler. 

Källa