Billigare om man är många

Telia satsar på familjeabonnemang – gör om sina abonnemang

Telia har gjort om sina mobilabonnemang med fokus på familjegrupper där det lönar sig att vara många. Dessutom ger man rabatt på fler användare under ett års tid.

Publicerad Uppdaterad

Telia har vårstädat bland sina mobilabonnemang, och det är tydligt att man nu lägger tyngdpunkten på familjeabonnemang. För enskilda kunder utan rabatter har abonnemangen närmast blivit dyrare, Telia 2GB kostar nu 219 kronor i stället för 199, och Telia 6 GB 369 kronor i stället för 339 kronor. 30 GB kostar 469 kr/månad. Man har också introducerat ett abonnemang med obegränsad datapott för 589 kronor i månaden.

Du kan lägga till ytterligare användare, upp till totalt fem personer, till alla abonnemangen, och ni delar då på potten. Ordinarie pris är 189 kronor i månaden per användare, men just nu har man kampanjpris 89 kronor i månaden under 12 månader, en längre tidsperiod än vad som är vanligt för denna typ av kampanjer.

Familjeabonnemanget är förstås mest intressant i kombination med abonnemanget med obegränsad surfpott. Dels för att prisvinsten för varje extra abonnemang blir störst där, dels för att obegränsat delat på flera fortfarande är obegränsat. Är ni två personer som delar på abonnemanget blir kostnaden per person således 389 kronor i månaden, och under de första tolv månaderna 339 kronor. Är ni fyra personer får ni obegränsad surf för 214 kronor, mindre än vad Telia tar för sitt 2 GB-abonnemang, de närmsta 12 månaderna.

Du får också rabatt på abonnemanget om du är under 28 år, och i synnerhet om du även har Bredband från Telia. Definitionen av "Familj" är generös, så du kan även lägga till exempelvis en vän eller granne, men fakturan kommer till den som är skriven på huvudabonnemanget.

Källa